Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εξετάζεται σύνδεση του ΗΣΑΠ με το Δέλτα Φαλήρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο τραπέζι η δημιουργία νέων σταθμών.

Σχέδια για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του ΗΣΑΠ με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου και το Τροκαντερό εξετάζει η Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα στη γραμμή του ΗΣΑΠ- που εκτείνεται από την Κηφισιά ως τον Πειραιά και ονομάζεται και Μετρό γραμμή 1- να δημιουργηθεί μία υπόγεια διακλάδωση στο σταθμό των Πετραλώνων, με στόχο ο Ηλεκτρικός να διασχίζει την Καλλιθέα, να προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού και να καταλήγει στο Τροκαντερό.

Έτσι στην πράξη, για ένα κομμάτι από τα Πετράλωνα μέχρι το Δέλτα Φαλήρου ο Ηλεκτρικός, λόγω της υπόγειας διαδρομής, μετατρέπεται σε μετρό.

Σύμφωνα με στελέχη της Αττικό Μετρό, μια σκέψη είναι η επέκταση του ΗΣΑΠ να συνδυαστεί με τον σταθμό του τραμ στην Αγία Σκέπη. Με τον τρόπο αυτό η νέα αυτή γραμμή θα εξυπηρετεί συνδυαστικά το Μοσχάτο, την Καλλιθέα και το Νέο Φάληρο.

Αυτό που έχει συζητηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να δημιουργηθούν τέσσερις σταθμοί. Αν και ο χώρος τους δεν έχει οριοθετηθεί, εκτιμάται πως δύο θα είναι επί της Λεωφόρου Συγγρού, στο κάτω τμήμα, λίγο πριν από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.