Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διετέλεσε επί εικοσαετία δήμαρχος Ταύρου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του κομμουνιστή Παναγιώτη Βακαλόπουλου, επί 20ετία Δημάρχου Ταύρου εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος γεννήθηκε το 1934 στο Βατούμ της Σοβιετικής Ένωσης, από γονείς προερχόμενους από την Μικρά Ασία.

Στην Ελλάδα ήρθε το 1939 και σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Ήταν μέλος του ΚΚΕ και ανέλαβε υπεύθυνες κομματικές δουλειές στην Καλλιθέα, τον Ταύρο και το Μοσχάτο.

Συμμετείχε στους αγώνες με την ΕΔΑ και τα χρόνια 1960 - 62 ήταν σύνδεσμός της με τους πολιτικούς κρατούμενους της Χαλκίδας.

Ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος, ανάμεσα σε άλλα, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, διατελώντας Γραμματέας της αγαπημένης του ομάδας, του «Φωστήρα», θέση από την οποία τον έπαυσε η δικτατορία, λόγω «φρονημάτων».

Το 1975 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό του κομμουνιστή Ν. Βουγιούκα και από το 1979 έως το 1998 εκλεγόταν δήμαρχος Ταύρου με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

«Ως κομμουνιστής δήμαρχος υπηρέτησε τις ανάγκες των εργαζομένων και του φτωχού λαού της πόλης του»,αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος. Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με το δήμο του Ταύρου, τα μεγάλα έργα ανάπλασης της πόλης, τη δημιουργία έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, την αντικατάσταση σπιτιών έως 30 τ.μ. με ολοκαίνουργια διαμερίσματα 65 τ.μ., χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό και μεγάλα έργα πρασίνου. Βοήθησε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στον Ταύρο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως τα «Ταύρεια», όπου και τιμήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού, όπως ο Γ. Ρίτσος, ο Μ. Θοδωράκης και πολλοί άλλοι.

Ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στο κίνημα και την υπόθεση του σοσιαλισμού, τονίζει το ΚΚΕ. Στήριξε το κόμμα στα δύσκολα χρόνια των ανατροπών του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης του ΚΚΕ. Συνέβαλε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής, προσθέτει.

Η κηδεία του Παναγιώτη Βακαλόπουλου θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 2:00 μμ στο Δημαρχείο Ταύρου και θα είναι πολιτική, η δε ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο Καλλιθέας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.