Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ο ΕΟΦ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων προκάλεσαν οι αναφορές για παρενέργειες σε αιμοκαθαιρούμενους νεφροπαθείς, από συγκεκριμένα φίλτρα αιμοκάθαρσης.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ συνέστησε ειδική Ομάδα Εργασίας Επαγρύπνησης Φίλτρων Αιμοκάθαρσης, αποτελούμενη από διακεκριμένους νεφρολόγους, μέλη της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, με σκοπό την διερεύνηση των αναφερθέντων ατομικών περιστατικών (Λευκές Κάρτες).

Όπως αναφέρει το ΑΜΕ-ΜΠΕ, ο ΕΟΦ απηύθυνε ερώτημα προς τις αρμόδιες αρχές των χωρών- μελών της ΕΕ, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν παρόμοιες αναφορές από τα εν λόγω προϊόντα στις χώρες της ΕΕ.

Επίσης, μελετά τη δυνατότητα πραγματοποίησης ποιοτικού ελέγχου στα εν λόγω προϊόντα, τα οποία θα ληφθούν από το τελικό σημείο χρήσης, ενώ διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης ποιοτικού ελέγχου από ανεξάρτητο εργαστήριο στην ΕΕ, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διαπιστευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, η Πανελληνία Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ), είχε καταγγείλει ότι «τα νοσοκομεία της Ελλάδας γεμίζουν από φίλτρα no name, αμφίβολης προέλευσης και χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.