Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σαουδική Αραβία: Μην έρχεστε σε επαφή με τις καμήλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Σαουδική Αραβία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να μην έρχονται σε επαφή με καμήλες εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, να πλένουν τα χέρια τους μετά και να φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊου MERS, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

Η ανακοίνωση, με την οποία καλούνται οι πολίτες να αναφέρουν άμεσα στις αρχές τυχόν συμπτώματα του κοροναϊού στις καμήλες, είναι η πρώτη που πραγματοποιούν οι αρχές καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του MERS στη χώρα πλησιάζει τους 500.

Από τους 480 ανθρώπους που μολύνθηκαν με τον ιό στη Σαουδική Αραβία οι 133 πέθαναν. Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μάλιστα, κυκλοφορούν φήμες ότι οι αρχές έχουν υποβαθμίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας υποστηρίζουν ότι η πιθανότερη «δεξαμενή» του κοροναϊού MERS είναι οι καμήλες.

Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα ανησυχεί όχι μόνο τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας αλλά και άλλων χωρών ενόψει της αναμενόμενης άφιξης πιστών απ΄ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούλιο για το Ραμαζάνι.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.