Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Έλεγχο στα οικονομικά του Ιδρύματος Κολυμπίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον έλεγχο από ορκωτό λογιστή των οικονομικών του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία στα Κολύμπια της Ρόδου (ΚΑΦΚΑ), για τα οικονομικά έτη 2006 και 2007, ζητά η αρμόδια Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Ιούνιο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης στο ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας συστάθηκε επιτροπή η οποία είχε ως στόχο να ελέγξει εάν και κατά πόσο υπήρχε έλλειμμα στα αναλώσιμα και στα μη αναλώσιμα υλικά του ιδρύματος κατά τα έτη 2006 και 2007.

Ωστόσο η επιτροπή δεν κατάφερε να καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση από την Πταισματοδίκη Ρόδου, στο πλαίσιο της οποίας και θα οριστεί ορκωτός λογιστής για να συντάξει σχετική έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αφορμή για να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα αποτέλεσε αναφορά που κατατέθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Σάββα Πεταλά μετά από έλεγχο που διενήργησε η τελευταία διοίκηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα στοιχεία της αναφοράς προκύπτει ότι τίποτα δεν γινόταν βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ενδείξεις για παρατυπίες και κακοδιαχείριση του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, τουλάχιστον την τελευταία οχταετία φέρεται να μην τηρούνταν βιβλία είτε καταγραφής των υλικών που υπήρχαν στις αποθήκες είτε των φαρμάκων του ΚΑΦΚΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο χρήσης τους.

Και αυτό φέρεται να είναι μόνο ένα μέρος από το «υλικό» που προέκυψε από τον έλεγχο που έχει γίνει.
Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση του κ. εισαγγελέα μετά την κατάθεση της αναφοράς ήταν άμεση, με την παραγγελία στη Πταισματοδίκη Ρόδου προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν και από ποιους έχουν διαπραχθεί ατασθαλίες στον εν λόγω Κέντρο, δηλαδή το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.


Πηγή: http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.