Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο λεμούριος ξαναβρήκε το φως του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση για καταρράκτη - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Βρετανοί κτηνίατροι αποκατέστησαν την όραση ενός τυφλού λεμούριου ο οποίος υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή επέμβαση καταρράκτη! Οι υπεύθυνοι στο Durrell Wildlife Park στο Jersey είχαν παρατηρήσει τον Ιανουάριο πως ο 4χρονος λεμούριος Sam είχε ερεθισμό στα μάτια. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχασε εντελώς την όρασή του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, παρά την κοινωνική φύση του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την αγέλη του και χρησιμοποιούσε τη μνήμη του για να μετακινείται στο κλουβί του, μέχρι που μια φορά παγιδεύτηκε σε ένα δέντρο και χρειάστηκε να τον απομακρύνουν.

Τότε οι υπεύθυνοι του πάρκου ζήτησαν τη βοήθεια του British Animal Health Trust (AHT), οι κτηνίατροι του οποίου είχαν στο παρελθόν σώσει την όραση ελεφάντων, αρκούδων, λιονταριών και… αετών.

Οι κτηνίατροι Claudia Hartley και Rachael Grundon ήταν υπεύθυνοι για τη δίωρη επέμβαση κατά την οποία αφαιρέθηκε ο καταρράκτης από τα μάτια του Sam.

Έξι εβδομάδες αργότερα ο Sam έχει πετύχει αξιοσημείωτη ανάρρωση και ήδη κοινωνικοποιείται ξανά με τα άλλα πρωτεύοντα του πάρκου.

«Ήμαστε όλοι νευρικοί πριν την επέμβαση και ήταν πολύ σημαντικό να πάει καλά. Το να νιώθεις πως έδωσες πίσω σε ένα ζώο την όρασή του είναι μοναδικό, ειδικά όταν το βλέπεις να… βλέπει ξανά για πρώτη φορά. Είναι η καλύτερη
δουλειά του κόσμου», λέει η Hartley.

Το φυσικό περιβάλλον των λεμούριων είναι η Μαδαγασκάρη όπου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εξαφάνισης λόγω της καταστροφής του χώρου όπου ζουν, του κυνηγιού τους και της αιχμαλωσίας τους για να πουληθούν. Υπάρχουν 160 είδη λεμούριων και τα 90 βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.