Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Απομακρύνεται η Ελλάδα από το στόχο της μείωσης της παιδικής φτώχειας στο 18%»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το διάστημα 2011-2012 είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στην παιδική φτώχεια στην Ευρώπη.

Διευρύνεται η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF περισσότερο από το 1/3 των παιδιών ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ ο αριθμός τους ανέρχεται σε 686.000. Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το 2012 ενώ για το 2013 η εικόνα πιθανόν να είναι χειρότερη σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ερώτηση της στη βουλή η κα Κόλλια - Τσαρουχά. Κατά την ίδια στο γεγονός αυτό συνηγορεί η διαπίστωση ότι 1% αύξηση της ανεργίας ισοδυναμεί με 1% αύξηση της φτώχειας.

Η αύξηση της παιδικής φτώχειας μεταξύ του διαστήματος 2011 και 2012 κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε στην Ευρώπη. Στην ερώτησή της με αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας η κα Κόλλια-Τσαρουχά τονίζει ότι η Ελλάδα απομακρύνεται από το στόχο της μείωσης τα παιδικής φτώχειας στο 18% μέχρι και το 2020, στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων.

Η κα Κόλλια-Τσαρουχά ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να δώσει στοιχεία για την παιδική φτώχεια σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΑΙΘ καθώς και να κάνει γνωστό το σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.