Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η ένωση παικτών ΝΒΑ στο πλευρό του Καλάθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Έλληνας διεθνής Νικ Καλάθης βρέθηκε θετικός στην ουσία «Tamoxifen» που είναι ένα μέρος αθλητικού συμπληρώματος που χρησιμοποιείται και τιμωρήθηκε με 20 αγωνιστικές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης των Παικτών του ΝΒΑ, Ρον Κλέμπνερ τόνισε στο Yahoo Sports πως: «Η τιμωρία είναι μια αδικία» για τον Νικ Καλάθη που είναι σημαντικό μέλος των φετινών Μέμφις Γκρίζλις και θα χάσει τα ματς των πλέι οφ με την Οκλαχόμα. Μάλιστα, ο Νικ Καλάθης θα κουβαλήσει την τιμωρία του και τη σεζόν 2014-15.



Ο Ρον Κλέμπνερ σχολίασε επίσης πως θα ασκήσει έφεση και θα αφήσει την διαδικασία να συνεχιστεί, καθώς ακόμα και το εργαστήριο που έκανε τον έλεγχο αναφέρει ότι με το Tamoxifen ο Καλάθης δεν βοηθήθηκε σε κανένα επίπεδο, ούτε κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα. «Στη συλλογική μας σύμβαση δυστυχώς δεν είχαμε προβλέψει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα θα το συμπεριλάβουμε στις επόμενες συζητήσεις. Στο μεταξύ, θα κάνουμε έφεση και η διαδικασία θα πάρει το δρόμο της. Δεν υπήρχε πρόθεση , ούτε πλεονέκτημα που αποκτήθηκε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Tamoxifen είναι στην απαγορευμένη λίστα ουσιών της μεγάλης κατηγορίας του Baseball, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , διότι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας συγκάλυψης που μειώνει τις παρενέργειες της χρήσης στεροειδών και την αυξημένη παραγωγή τεστοστερόνης . Το φάρμακο χρησιμοποιείται γενικά σε θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες .


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.