Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Δυτική Αχαΐα: Οκτώ μήνες απλήρωτα, 13 Ατομα με Αναπηρία που εργάζονταν στον Δήμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απάντηση που λαμβάνουν: Ο δήμος δεν έχει λεφτά.

Απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες είναι ΑμεΑ που μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας απασχολήθηκαν για πέντε μήνες (από τις αρχές του χρόνου) στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας, χωρίς να υπάρχει απο πουθενά ενημέρωση αν και πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

"Τα χρήματα που οφείλονται είναι απο 1.300 έως 2.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Τα έξοδα τρέχουν και τα μόνα χρήματα που λάβαμε ήταν δύο μηνιάτικα τον μήνα Δεκέμβριο. Στο μεταξύ έχουν μαζευτεί 8 μήνες που δεν έχουν πληρωθεί", ανέφερε στο thebest.gr σήμερα το πρωί (26/3/14) ένας εκ των εργαζομένων και άτομο με ειδικές ανάγκες. Οπως εξήγησε στο thebest.gr η μόνη απάντηση που λαμβάνουν είναι πως ο δήμος δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει. Κι αυτό γιατί η μισθοδοσία τους (των ΑμεΑ στην κοινοφελή επιχείρηση) προβλέπεται από τον δήμο Δυτικής Αχαΐας και όχι από το ΕΣΠΑ όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα, σε Δήμους και άλλους φορείς της Αχαίας, εξακολουθούν να περιμένουν πότε θα δουν το... χρώμα του χρήματος και να τακτοποιήσουν ανοικτές υποχρεώσεις τους.

"Αυτό που θέλουμε είναι μια σαφή απάντηση για το πότε θα πληρωθούμε. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε...", λένε 13 ΑμεΑ που απασχολούνται μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Δυτικής Αχαίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.