Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καταγγελία μοναχής: Σταυρώθηκαν Χριστιανοί στη Συρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία πολύ σημαντική καταγγελία έκανε μία μοναχή από τη Συρία σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Βατικανού. Η αδερφή Ραγίντ αποκάλυψε ότι Χριστιανοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να προφέρουν τη μουσουλμανική ομολογία πίστεως ή να πληρώσουν λύτρα σταυρώθηκαν από τζιχαντιστές στη Συρία.

Σύμφωνα με την μοναχή, η οποία διηύθυνε το σχολείο του ελληνοκαθολικού πατριαρχείου της Δαμασκού και ζει στη Γαλλία, «σε πόλεις και χωριά που έχουν καταληφθεί» από τους αντικαθεστωτικούς, «τζιχαντιστές και μέλη εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων προτείνουν στους χριστιανούς είτε (να απαγγείλουν) τη Σαχάντα (την ομολογία πίστεως των μουσουλμάνων) ή το θάνατο. Μερικές φορές, ζητούν λύτρα».

«Είναι αδύνατον», πρόσθεσε, οι χριστιανοί «να απαρνηθούν την πίστη τους, γίνονται μάρτυρες. Και γίνονται μάρτυρες με έναν τρόπο εξαιρετικά απάνθρωπο, με μια ακραία βία η οποία είναι ακατονόμαστη. Εάν θέλετε παραδείγματα, στη Μααλούλα σταύρωσαν δύο νέους διότι δεν ήθελαν να απαγγείλουν τη Σαχάντα. Τους είπαν "λοιπόν, θέλετε να πεθάνετε όπως ο δάσκαλός σας στον οποίο πιστεύετε. Έχετε μια επιλογή: ή θα πείτε τη Σαχάντα, ή θα σταυρωθείτε"».

«Υπήρξε ένας ο οποίος σταυρώθηκε μπροστά στον πατέρα του. Σκότωσαν και τον πατέρα του. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στην Άμπρα, μια βιομηχανική περιοχή στα προάστια της Δαμασκού», υποστήριξε η ίδια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αδελφή Ραγίντ, έπειτα από σφαγές τζιχαντιστές μερικές φορές «έπαιρναν (ανθρώπινα) κεφάλια και έπαιζαν ποδόσφαιρο με αυτά», έπαιρναν έμβρυα και «τα κρέμαγαν σε δέντρα από τους ομφάλιους λώρους τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.