Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Προς απεργίες οι φαρμακοποιοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας εμμένουν στις θέσεις τους για απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.

«Εάν η κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί» και ζητούν από την κυβέρνηση να στηρίξει τις θέσεις του υπουργείου Υγείας.

«Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , αλλά εξάντλησαν τα περιθώρια τους. Οποιαδήποτε απόκλιση απο τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.