Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

"Καίνε" τον Πιστόριους οι μάρτυρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας μάρτυρας-κλειδί στη σημερινή τρίτη ημέρα της δίκης του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη 'Οσκαρ Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, επέμεινε παρά τις πιέσεις των συνηγόρων του δρομέα, ότι άκουσε πυροβολισμούς το βράδυ της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ.



Ο Τσαρλ Τζόνσον κατέθεσε σήμερα για δεύτερη φορά στη δίκη του Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του, μοντέλο και απόφοιτο της Νομικής, από την πόρτα του μπάνιου όπου είχε εκείνη κρυφτεί στο σπίτι του στην Πρετόρια στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 και ότι στη συνέχεια έσπασε την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ και την έβγαλε έξω.

Ο 27χρονος υποστηρίζει ότι νόμιζε πως ένα διαρρήκτης είχε μπει στο μπάνιο μέσω του παραθύρου. Ωστόσο, τόσο ο Τζόνσον όσο και η σύζυγός του Μισέλ Μπέργκερ κατέθεσαν ότι άκουσαν γυναικεία ουρλιαχτά πολλές φορές κι έναν άνδρα να καλεί σε βοήθεια προτού ακούσουν τους πυροβολισμούς.

Μία άλλη γειτόνισσα, η Εστέλ βαν ντερ Μέργουι, είπε ότι άκουσε κάποιους να καβγαδίζουν δυνατά πριν από τους πυροβολισμούς.

Ο συνήγορος του Πιστόριους, ο Μπάρι Ρου, επιχείρησε σήμερα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του Τζόνσον και υπαινίχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν συννενοηθεί ώστε να μοιάζουν οι καταθέσεις τους.

Ο Ρου είπε ακόμη ότι ο Τζόνσον μπορεί να άκουσε τον θόρυβο από το σπάσιμο της πόρτας με το μπαστούνι του κρίκετ και όχι πυροβολισμούς, όμως ο μάρτυρας επέμεινε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί να φωνάξει ένας άνδρας πριν από τους πυροβολισμούς.

'Ενας άλλος μάρτυρας κατέθεσε σήμερα ότι ο Πιστόριους ζήτησε από κάποιον άλλον να πάρει την ευθύνη για πυροβολισμούς που είχαν προέλθει από τον ίδιο μέσα σε ένα εστιατόριο.

Ο πυγμάχος Κέβιν Λερίνα κατέθεσε ότι ο Πιστόριους γευμάτιζε σε ένα εστιατόριο με τρεις φίλους του όταν ένας από αυτούς, ο Ντάρεν Φρέσκο, του έδωσε όπλο.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε στο πάτωμα και ζήτησε από τον Φρέσκο να αναλάβει την ευθύνη, πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι έχουν μεταβεί στην Πρετόρια για να καλύψουν τη δίκη, την πιο πολύκροτη με πρωταγωνιστή αθλητή, από το 1994-1995 της δίκης του αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ο Τζει Σίμπσον.

Η δίκη, στην οποία θα καταθέσουν περισσότεροι από 100 μάρτυρες, αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Είναι η πρώτη στην ιστορία της Νότιας Αφρικής που μεταδίδεται τηλεοπτικά και στο μεγαλύτερο μέρος της ζωντανά.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ισόβια ποινή κάθειρξης, δηλαδή να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.