Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μπλόκο στην αξιολόγηση προσπαθεί να βάλει η Γ.Σ των ΕΛΜΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ καλούν τους συλλόγους να αρνηθούν να συμμετάσχουν.

Με ψήφισμά της η Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ χαιρετίζει εκπαιδευτικούς που έχουν πάρει αποφάσεις με κάθε τρόπο ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση και τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Στην ανακοίνωσή της Γ.Σ υποστηρίζει ότι «η σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών έχει οδηγήσει το υπουργείο Παιδείας στην κινητοποίηση μηχανισμών φόβου και τρομοκρατίας χρησιμοποιώντας τις πιο βάρβαρες διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ΔΥΚ)».

Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στις πιέσεις του υπ. Παιδείας και του διοικητικού μηχανισμού.

Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς με όλους τους δυνατούς τρόπους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση και να μην συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, ενώ οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ τονίζουν ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στις ομάδες.

Η ΓΣ των ΕΛΜΕ κάνει γνωστό ότι οι ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα «μέσω της συσπείρωσης των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο θα βάλουν φραγμό στις πρακτικές αυταρχισμού και εκφοβισμού των στελεχών της διοίκησης (δ/ντών – σχολικών συμβούλων) καταγγέλλοντας αυτές τις συμπεριφορές στην εκπαιδευτική κοινότητα και καλώντας τους να λογοδοτήσουν στις γενικές συνελεύσεις».

Παράλληλα καλεί όλους τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις εναντίωσης στην αυτοαξιολόγηση και με πρακτικό να αρνηθούν τη συγκρότηση και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ομάδες εργασίας.

Η Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση όμως τόσο ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, όσο και ο υφυπουργός κ. Κεδίκογλου δηλώνουν ότι η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πριν λίγες μέρες στη βουλή ότι «είναι αδιανόητο να μη θέλουν να αξιολογηθούν αυτοί που αξιολογούν καθημερινά τους μαθητές», ενώ της αξιολόγησης υπεραμύνθηκε και ο κ. Αρβανιτόπουλος που τη χαρακτήρισε ως μια αναγκαία διαδικασία για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ επέρριψε ευθύνες στους συνδικαλιστές που εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς με την απειλή ότι η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.