Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Κοινωνικοί λειτουργοί απειλούνται με απόλυση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας βρίσκονται συνολικά 56.

Συνολικά 56 κοινωνικοί λειτουργοί έχουν βγει σε διαθεσιμότητα τόσο από το ΙΚΑ όσο από την τεχνική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα πρόκειται για 35 κοινωνικούς λειτουργούς του ΙΚΑ και 21 από την τεχνική εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής έχουν προκηρυχθεί μόλις 6 θέσεις για τους 21 συνολικά κοινωνικούς λειτουργούς που υπηρετούσαν στα ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα 15 κοινωνικοί λειτουργοί της τεχνικής εκπαίδευσης να αντιμετωπίζουν σε 21 μέρες το φάσμα της απόλυσης.

Σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις στο χώρο ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας αναφέρει σε σχετικό του κείμενο ότι αν και έγινε γνωστή στο Σύνδεσμο η πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την τοποθέτηση των Κοινωνικών Λειτουργών του ΙΚΑ και της Τεχνικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών παρόλα αυτά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ανακοίνωση 10/2014) που εκδόθηκε για την απορρόφηση Εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν περιλαμβάνονται θέσεις υποδοχής Κοινωνικών Λειτουργών στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας απευθύνει μια σειρά από ερωτήσεις καθώς ο χρόνος της λήξης του καθεστώτος της διαθεσιμότητας πλησιάζει. Πιο αναλυτικά ζητά ενημέρωση για τα ακόλουθα ζητήματα που προκύπτουν.

Ποιος είναι ο αριθμός των θέσεων υποδοχής Κοινωνικών Λειτουργών σε υπηρεσίες – ΝΠΔΔ αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας που έχουν προκύψει

Για ποιο λόγο οι παραπάνω θέσεις δεν έχουν περιληφθεί στην ανακοίνωση 10/2014 για το Προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Πότε προβλέπεται να εκδοθεί η ανακοίνωση για τους Κοινωνικούς Λειτουργού της Τεχνικής Εκπαίδευσης και του ΙΚΑ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με θέσεις υποδοχής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.