Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η ΕΕ έχει ήδη ξοδέψει το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ανάγκη για ακόμα 400 εκατ. ευρώ επεσήμανε η αρμόδια επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ξοδέψει το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων και γι' αυτό το λόγο οι κυβερνήσεις των κρατών μελών ίσως χρειαστεί να συνεισφέρουν επιπλέον πόρους, προειδοποίησε σήμερα μια αξιωματούχος.

Η επίτροπος αρμόδια για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η ΕΕ έχει δεσμεύσει 911 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια για το 2014.

Όμως μέρος του προϋπολογισμού αυτού χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν καθυστερούμενες οφειλές ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από το 2013. Η επίτροπος εκτίμησε ότι φέτος θα χρειαστούν επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ, με 150 εκατομμύρια να είναι απαραίτητα πιθανόν ως τον Ιούλιο.

«Για πρώτη φορά η ανθρωπιστική κοινότητα είναι αντιμέτωπη ταυτόχρονα με τέσσερις (…) ύψιστης σημασίας κρίσεις: στη Συρία, τις Φιλιππίνες, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Νότιο Σουδάν. Και δυστυχώς δεν έχουμε κανένα λόγο να αναμένουμε ότι στο μέλλον θα υπάρχει μόνο μία (κρίση)», σημείωσε ο Γκεοργκίεβα.

Η ΕΕ ήδη καταρτίζει σχέδια για την πιθανότητα παροχής βοήθειας στην Ουκρανία, πρόσθεσε η ίδια, αν και η ελπίδα είναι ότι η κατάσταση στη χώρα αυτή «δεν θα γίνει ποτέ ανθρωπιστική κρίση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.