Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εφαρμογή μαθαίνει στο παιδί να γράφει σωστά Ελληνικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τρέχει» σε iPhone και iPad και παρέχει ένα διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο εκμάθησης
.
Μια εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικό iOS έρχεται να συνδράμει στο έργο εκμάθησης της σωστής γραφής των γραμμάτων από παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών.

Με τη βοήθεια συσκευών iPhone και iPad, το παιδί καθοδηγείται ώστε να γράψει σωστά κάθε γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου. Επιλέγει ένα συγκεκριμένο σημείο αφετηρίας και στόχος του είναι να ολοκληρώσει τη γραφή του γράμματος.

Πρόκειται για την εφαρμογή «ΑΒγραφω» που είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το iTunes.

Η εφαρμογή βοηθά το παιδί με ειδικές, υποστηρικτικές λειτουργικότητες, εύκολα προσβάσιμες. Οι λειτουργικότητες αυτές αφορούν στην εκφώνηση και οπτική απεικόνιση του γράμματος, σε οθόνη η οποία αναπαριστά τον ορθό τρόπο γραφής του γράμματος, ενώ το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ψηφιακή γόμα για να κάνει μια διόρθωση ή να ξεκινήσει από την αρχή, καθώς και την παλέτα των χρωμάτων για να επιλέξει το χρώμα που του αρέσει.

Στην περίπτωση που κάνει λάθος στη φορά γραφής, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός ο οποίος «σταματάει» τη γραφή και το παιδί βλέπει το λάθος, το διορθώνει και οδηγείται στην αφετηρία. Με την ορθή ολοκλήρωση της γραφής ακούγεται ο ήχος επιβράβευσης για την προσπάθεια του. Με αυτή τη λογική και ακολουθώντας τα πλήκτρα πλοήγησης μπορεί να μετακινηθεί στο σύνολο των γραμμάτων.

H επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση του «ΑΒγραφω» ανήκει στο Κέντρο Λογοπεδικής AB λόγος και τη δρ. λογοθεραπείας, ειδική παιδαγωγό Βασιλική Μπουγιοτοπούλου.

Δείτε βίντεο με την κα Βασιλική Μπουγιοτοπούλου να παρουσιάζει την εφαρμογή…
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.