Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΕΕ: Μία στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα κακοποίησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία στις τρεις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής επίθεσης, αναφέρει μελέτη ευρωπαϊκού οργανισμού που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας (FRA), ανέφερε ότι από τα στοιχεία του προκύπτει πως ο ρυθμός της βίας κατά των ενήλικων γυναικών, αλλά και των κοριτσιών κάτω των 15 ετών είναι παρόμοιος, σε όλα τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ένα κακό σε όλη την Ευρώπη. Οι γυναίκες δεν είναι ασφαλείς στον δρόμο, δεν είναι ασφαλείς στο χώρο εργασίας τους, και, τέλος, δεν είναι ασφαλείς ούτε μέσα στο σπίτι τους», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού οργανισμού FRA Μόρτν Κιάερουμ.

Υπολογίζεται ότι 13 εκατομμύρια γυναίκες βρέθηκε να έχουν υποστεί κάποιο είδος σωματικής βίας. Από αυτές τις γυναίκες ένας αριθμός περίπου 3,7 εκατομμύρια έπεσαν θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης, κατά τους 12 μήνες πριν από τη μελέτη, διευκρινίζει ο FRA.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ανέφερε, ότι η μελέτη ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο με θέμα τη βία κατά των γυναικών μέχρι σήμερα. Επιλέχτηκαν τυχαία 42.000 γυναίκες που ερωτήθηκαν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.