Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου βρίσκονται πολλοί εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - Σαμαρά.

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την είχε ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας στην ΟΛΜΕ την Παρασκευή στις 15 Μαρτίου.

Η ΟΛΜΕ είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε: «Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθείς νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί. Η συνάντηση αυτή θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο Υπουργείο Παιδείας».

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί των κ. Αρβανιτόπουλο ότι αθέτησε την υπόσχεσή του για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία του κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ.

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού ξεκινώντας συμβολικά από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η πορεία συνεχίστηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στις 2 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από την ΟΛΜΕ συλλαλητήριο.

Από την Πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Τριμελής αντιπροσωπεία πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πράγμα το οποίο κατέστη αδύνατο.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα καταγγέλλουν για μια ακόμα φορά όλη αυτή την απίστευτη κωλυσιεργία και εμπαιγμό που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα από την πολιτική ηγεσία της χώρας, προεξάρχοντος του Υπουργού Παιδείας. Ζητούν να μη γίνει καμιά απόλυση και να προκηρυχθούν τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει συνάντηση σήμερα στις 13.30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.