Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΟΕ: Ακυρωμένο το σεμινάριο στελεχών εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για νίκη των εκπαιδευτικών έναντι του υπουργείου κάνει λόγο η ομοσπονδία.

Κόλαφο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποτελεί, κατά τη ΔΟΕ, το γεγονός ότι τα σεμινάρια τα παρακολούθησαν μόλις 62 στελέχη εκπαίδευσης σε σύνολο 160. Μάλιστα η ΔΟΕ χαρακτηρίζει ακυρωμένο το σεμινάριο καθώς υποχρεούνταν να το παρακολουθήσουν το σύνολο των στελεχών εκπαίδευσης.

Η ΔΟΕ λοιδορεί ένα μέρος των στελεχών εκπαίδευσης που μπήκε κρυφά στο υπουργείο Παιδείας πολύ πριν ξεκινήσουν τα σεμινάρια προκειμένου να αποφύγουν να αντικρίσουν το πλήθος των εκπαιδευτικών που δήλωνε την αντίθεσή του σε αυτά. Δεν παραλείπει επίσης να καυτηριάσει το γεγονός ότι κάποια από τα στελέχη χρησιμοποίησαν ταξί και κατάφεραν με τη συνδρομή της αστυνομίας να φθάσουν στο χώρο των σεμιναρίων.

Σημαντικό κρίνεται κατά τη ΔΟΕ το γεγονός ότι τελικά λιγότεροι από τους μισούς κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις στελεχών που δήλωσαν στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς την οικειοθελή απόφασή τους να μην τα παρακολουθήσουν.

Η ΔΟΕ κάνει λόγο για νίκη του εκπαιδευτικού κόσμου απέναντι προς το υπουργείο Παιδείας στη μάχη της αξιολόγησης, μια νίκη που τη χαρακτηρίζει ως προάγγελο της ακύρωσης της αξιολόγησης. Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων δηλώνει ότι θα ακυρώσει όλα τα σεμινάρια και δίνει νέο ραντεβού στις 21 Μαρτίου ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσει το τριήμερο σεμινάριο των σχολικών συμβούλων όπως φαίνεται στο πρόγραμμα που ακολουθεί:

2ο Σεμινάριο

Παρασκευή 21-3-2014 16.30-21.00

Σάββατο 22-3-2014 9.30-16.00

Κυριακή 23-3-2014 9.30-15.00

Στο τριήμερο αυτό θα επιμορφωθούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Β/Θμιας Εκπ/σης καθώς και οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης των εξής Περιφερειών:

- Αττικής
- Στερεάς Ελλάδας
- Πελοποννήσου
- Δυτικής Ελλάδας
- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ν. Έβρου & Καβάλας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.