Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο, 19 και 20 Μαρτίου, τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

«Διεκδικούμε ένα δωρεάν, δημόσιο, ποιοτικό, βιώσιμο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη» αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ζητάει «να πάψουν οι διαθεσιμότητες και η ομηρία των επί θητεία γιατρών, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια προσφοράς στο ΕΣΥ δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί». Επίσης, ζητεί άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. «Να σταματήσει το κλείσιμο και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους στην υγεία και τους ασθενείς» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται στα λόγια», ενώ υλοποιεί τις πολιτικές των μνημονίων «χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της». Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας που οδηγεί, όπως αναφέρουν, σε απολύσεις, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία «αποδεκατίστηκαν» από προσωπικό, αφού πάνω από 15.000 αποχώρησαν χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

Η πενταμελής επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών στον «Ευαγγελισμό» κάνει λόγο για «κόλαση» στη γενική εφημερία, για ασθενείς και υγειονομικούς. «Την ώρα που ανοίγει η γενική εφημερία και για τις πρώτες ώρες, υπάρχει μαζική προσέλευση και έχει πιστοποιηθεί καταγραφή ασθενών ένας ανά τριάντα δευτερόλεπτα» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους 1.000 ανά εφημερία και από αυτούς εισάγονται κάθε φορά περίπου 150 με 180. Επίσης, επισημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής για βασικές διαγνωστικές εξετάσεις ξεπερνά τις τέσσερις ώρες κατά μέσο όρο. Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό ζητούν την πρόσληψη προσωπικού και εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δυνατότητα λειτουργίας ορισμένων τμημάτων παθολογικών, χειρουργικών, αλλά και των εργαστηρίων, από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.