Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μαθητής αποβλήθηκε επειδή ζητούσε... περισσότερες εργασίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 14χρονος από τη Βρετανία διοργάνωσε διαμαρτυρία για το επίπεδο της εκπαίδευσης.

Μαζική διαμαρτυρία διοργάνωσε ένας μαθητής από το Blackpool της Βρετανίας, με αίτημα... περισσότερες εργασίες!

Ο 14χρονος Aaron Parfitt ήταν αυτός που υποκίνησε τη διαμαρτυρία στο Λύκειο του Bispham εξαιτίας των ανησυχιών του για το επίπεδο διδασκαλίας.

Αρχικά είχε επικοινωνήσει με το αρμόδιο συμβούλιο της περιοχής του για το θέμα, αλλά όπως δήλωσε, έχασε την υπομονή του μαζί τους. Έτσι προχώρησε σε πιο δραστικά μέτρα, οργανώνοντας τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα την προηγούμενη Τετάρτη. Οι καθηγητές του σχολείου τον τιμώρησαν με διήμερη αποβολή για τη συμπεριφορά του αυτή.

«Είμαι θυμωμένη που τον απέβαλαν επειδή έκανε ό,τι μπορούσε για να λάβει μια καλύτερη παιδεία. Προσπαθούσε απλά να διαμαρτυρηθεί για τον ίδιο και τους συμμαθητές του και μετά του είπαν ότι θα απομακρυνθεί από το σχολείο για 2 μέρες», δήλωσε στη βρετανική Telegraph η μητέρα του μαθητή, Janet Monkman, που εργάζεται σαν σερβιτόρα.

Ο Aaron από τη μεριά του εξήγησε πως οργάνωσε τη διαμαρτυρία αφού μίλησε με τον υπεύθυνο των μαθηματικών του σχολείου, τον υπεύθυνο καθηγητή για το έτος του και το διευθυντή, εξηγώντας τους τα προβλήματα.

«Είχαμε πάρα πολλούς καθηγητές και δεν μας έβαζαν πολλές ασκήσεις, έτσι αποφάσισα να επικοινωνήσω με το συμβούλιο για να δω εάν θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, αλλά τελικά δεν μπορούσαν», διηγείται ο μαθητής.

«Βγήκαμε στο προαύλιο και έπειτα περισσότερα παιδιά άρχισαν να με ακολουθούν. Πρέπει να ήταν περίπου 100 μαθητές μαζί μου στο τέλος και ο καθένας ύστερα μου έστειλε ένα μήνυμα όπου μου έδιναν συγχαρητήρια που διαμαρτυρήθηκα για τους φίλους μου».

Στο σχολείο είχαν επιβληθεί ειδικά μέτρα τον προηγούμενο χρόνο από επιθεωρητές, μετά τη διαπίστωση πως το επίπεδο ήταν χαμηλό και πως η διδασκαλία ήταν «πολύ μέτρια».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.