Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κοντά για τα πρόστιμα, μακριά για το φόρο υπεραξίας κυβέρνηση και τρόικα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Σε συμφωνία για τις αλλαγές στα φορολογικά πρόστιμα βρίσκονται Κυβέρνηση και τρόικα ενώ δεν έχει βρεθεί κοινό έδαφος για το φόρο υπεραξίας ακινήτων.

Το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει τη μείωση των προστίμων στα 250 και 500 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων από εταιρείες που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία αντίστοιχα, αλλά και διατάξεις που θα προβλέπουν την αύξηση του ακατάσχετου ορίου των μισθών και των συντάξεων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα.

Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τα πρόστιμα που έγινε αποδεκτή από την τρόικα προβλέπει τα εξής:

- Πλαφόν 30.000 ευρώ στο ύψος του προστίμου για τις αποδείξεις.

- Τον περιορισμό στα 250 ευρώ από 1.000 ευρώ του προστίμου που προβλέπεται για τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία .

- Τον περιορισμό στα 500 ευρώ από 2.500 ευρώ του προστίμου που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Σήμερα Τρίτη θα επιδιωχθεί να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης για το φόρο υπεραξίας ακινήτων.

Η κυβερνητική πρόταση που δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από την τρόικα προβλέπει την απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας των ιδιοκτητών που έχουν στην κυριότητά τους το προς πώληση ακίνητο πριν από το 1994.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα θα εφαρμόζεται ένα σύστημα αυτόματου προσδιορισμού της τιμής κτήσης που θα τιμαριθμοποιεί την τιμή κτήσης του ακινήτου, ώστε να γίνεται με ακρίβεια η σύγκριση με τις σημερινές τιμές πώλησης. Αν η τρόικα δεν πειστεί τότε η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μονομερώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.