Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ελεύθερες μετεγγραφές για φοιτητές ειδικών κατηγοριών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει το παλιό καθεστώς.

Στο παλιό καθεστώς της ελεύθερης μετεγγραφής στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πανεπιστήμια και ΤΕΙ) θα επανέλθουν φέτος οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και κοινωνικών κριτηρίων, ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις προβλέπονται και για τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το ισχύον σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα κοινοποιήσει άμεσα νέα νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προβλέπεται η χωρίς όρους μετεγγραφή αυτών των πολυτέκνων και λοιπών κατηγοριών στα ΑΕΙ, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε η εισαγωγή στα ΑΕΙ να γίνεται με απολύτως καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια αξιολόγησης, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι να εξετάζονται μόνο ως προς την ικανότητά τους σε μαθήματα και δεξιότητες συναφείς προς το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ή της σχολής. Κατόπιν αυτού το υπουργείο Παιδείας αναγκάζεται από φέτος κιόλας να εφαρμόσει ξανά το προηγούμενο καθεστώς των μετεγγραφών γι' αυτές τις κατηγορίες και να μην τις πριμοδοτεί πλέον με μπόνους εισαγωγής, κάτι που διεκδικούν και οι ίδιοι οι πολύτεκνοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.