Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Βουλγαρία ζητεί τη μικρή Μαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, από τον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, παρουσία και του Βούλγαρου προξένου από την πρεσβεία στην Αθήνα, ο οποίος εκπροσώπησε το βουλγαρικό κράτος.



Όπως ανέφερε χθες το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, το βουλγαρικό κράτος προέβη σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα (προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα), να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βουλγάρων- από το ζεύγος των αθίγγανων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού του δήμου Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Κατά την σημερινή διαδικασία, το δικαστήριο επικέντρωσε σε ερωτήματα προς τον εκπρόσωπο του βουλγαρικού κράτους, σχετικά με το «αν» υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας της μικρής και «ποιο» θα είναι το μέλλον της, εφόσον την επιμέλεια πάρει η βουλγαρική πλευρά.

Ο πρόξενος, Λουμπουμίρ Γκεοργκίεφ ανέφερε ότι το βουλγαρικό κράτος στηρίζει τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Γκεοργκίεφ ήταν φειδωλός, περιοριζόμενος στο διπλωματικό του ρόλο και παραπέμποντας για περαιτέρω πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του, ενώ όσον αφορά στο θέμα πιθανής υιοθεσίας σχολίασε ότι αυτό θα το αποφασίσει το βουλγαρικό κράτος.

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της βουλγαρικής πλευράς για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, δήλωσε ότι είναι δεδομένο από την στιγμή που είναι πολίτης Βουλγαρίας -καθώς, αποδείχθηκε ότι οι βιολογικοί γονείς της είναι Βούλγαροι- οπότε η βουλγαρική υπηκοότητα προβλέπεται αυτόματα από το νόμο. Σχολίασε δε, ότι η κρατική υπηρεσία προστασίας του παιδιού στη Βουλγαρία είναι καλά οργανωμένη και έχει όλες τις προϋποθέσεις να παράσχει στο παιδί μία ολοκληρωμένη φροντίδα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την τύχη της μικρής Μαρίας θα γίνει γνωστή κατά τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο βρέθηκε και ο αθίγγανος από τα Φάρσαλα ο οποίος εμφανιζόταν ως «πατέρας» της μικρής και παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, αλλά δεν ζητήθηκε παρέμβασή του στη διαδικασία καθώς δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.