Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τα ψηφοδέλτια και οι σταυροί για τις δημοτικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων, που θα ρίξουμε στην κάλπη κατά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, καθόρισε το υπουργείο Εσωτερικών, με σχετική απόφαση του υπουργού, Γιάννη Μιχελάκη.

Από την απόφαση προκύπτει και ο αριθμός των σταυρών που θα πρέπει να βάλει ο ψηφοφόρος για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων.

Σε δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο θα αναφέρει ότι θα μπαίνουν μέχρι τρεις σταυροί.

Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, θα μπαίνει ένας σταυρός, αν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι τρεις συμβούλους.

Η απόφαση καθορίζει μέχρι και τις διαστάσεις των ψηφοδελτίων:

Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από 49 ή 45 μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X60 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από 41 μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X56 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από 33 μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X50 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από 27 μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X46 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από 21 από 17 ή από 13 μέλη, καθώς και συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X34 εκατοστά του μέτρου περίπου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.