Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κάθε τρίμηνο το φοροτέστ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε 90 ημέρες αντί για 30 θα δηλώνονται ηλεκτρονικά έσοδα κι έξοδα, από το πρώτο ευρώ, για να μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις.

Ανά τρίμηνο θα υποβάλλει η εφορία σε «τεστ αλήθειας» -κι όχι ανά μήνα όπως είχε αρχικά αποφασιστεί- περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Με ηλεκτρονικό τρόπο θα πρέπει να καταθέτουν αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες τους, από το πρώτο ευρώ, προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις με στόχο την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδήματος.

Και στις δύο περιπτώσεις τα ευρήματα των διασταυρώσεων, θα οδηγούν σε εκτεταμένους ελέγχους με στόχο την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδήματος.

Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Μαΐου και στη συνέχεια η προθεσμία θα εκπνέει την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου. Έτσι, η δεύτερη κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Οκτωβρίου και η τέταρτη έως το τέλος Ιανουαρίου του 2015.

Η νέα φοροϋποχρέωση δημιουργεί έξτρα δουλειά σε λογιστές κι επιβαρύνσεις σε φορολογουμένους. Η χρέωση με «απλές» συγκεντρωτικές (πχ. ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών το μήνα) κοστίζουν 50 ευρώ το τρίμηνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.