Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ευρωπαίοι συνταξιούχοι φτιάχνουν χωριό στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να καταφθάσουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα ολόκληρο χωριό, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, όπως αποκαλύπτει το voria.gr.

Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.

Η πρώτη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ProWork θα γίνει την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 (17:00), στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27). H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας θα γίνει από το γκρουπ ThessaloWiki και τον Geza Tessenyi, πρόεδρο της Intercivil Society (Λονδίνο). Επίσης θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται η εκδήλωση.

H πρωτοβουλία ProWork είναι μια συλλογική πρωτοβουλία νέων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) για την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αποτελεί μια προσπάθεια σύνδεσης νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά μέσα από τη δημιουργία νέων χωριών (ή την αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων) όπου ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να καταδείξει έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ευρωπαίους πολίτες διαφορετικών γενεών και εθνικοτήτων, που βιώνουν λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα πιο ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, στοχεύει να προσελκύσει επενδύσεις και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της διαφυγής υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.