Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Επικυρώθηκε η θανατική ποινή κατηγορουμένων για βιασμό Ινδής φοιτήτριας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Νέου Δελχί επικύρωσε σήμερα την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εις βάρος τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μέσα σε λεωφορείο και το φόνο 23χρονης Ινδής φοιτήτριας τον Δεκέμβριο του 2012 που είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Οι τέσσερις είχαν καταδικαστεί σε θάνατο διά απαγχονισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι συνήγοροί τους είχαν δηλώσει ότι σε περίπτωση επικύρωσης της πρωτόδικης απόφασης θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το ινδικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση — οι Μουκές Σινγκ, Ακσέι Θακούρ, Βινάι Σάρμα και Παουάν Γκούπτα.

Πρωτόδικα οι τέσσερις καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών αφού κρίθηκαν ένοχοι για ομαδικό βιασμό, ανθρωποκτονία, παρά φύση ασέλγεια, εγκληματική συνωμοσία και για άλλα αδικήματα.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο και οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

Η θανατική ποινή μπορεί να αμφισβητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος μπορεί να ζητήσει την απονομή χάριτος από τον πρόεδρο.

Ο ομαδικός βιασμός της φοιτήτριας το 2012 στην ινδική πρωτεύουσα προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα και την οργισμένη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους υπάρχοντες νόμους κάνοντας αυστηρότερες τις προβλεπόμενες ποινές για τον βιασμό.

Η αστυνομία αρχικά κατηγόρησε αρχικά έξι υπόπτους. Ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του μεσούσης της δίκης, ενώ ο έκτος ύποπτος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο ανηλίκων και καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.