Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

«Όχι» κυβέρνησης σε ανάμιξη του ελαιόλαδου με άλλα έλαια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ.Σκορδά.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει την πρόσμιξη του ελαιολάδου με άλλου τύπου έλαια, διαβεβαίωσε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Οι δηλώσεις του αποτέλεσαν απάντηση σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και Μανούσου Βολουδάκη, ενώ χαρακτήρισε το ελαιόλαδο προϊόν στρατηγικής σημασίας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πλέον σαφή και απόλυτο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει σε καμία περίπτωση την ανάμιξη του ελαιολάδου με άλλους τύπους ελαίων. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι και με σαφήνεια πρέπει να φτάσει αυτό το μήνυμα παντού, ώστε να σταματήσει αυτή η συζήτηση» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, θυμίζοντας ότι από το Ν. 4177/2013 προβλέπεται ότι όποιος αναμιγνύει παράνομα και πωλεί είδη διαφορετικών ποιοτήτων τιμωρείται με φυλάκιση. «Αυτή η διάταξη είναι σε ισχύ και θα παραμείνει σε ισχύ. Συνεπώς όποιος ονειρεύεται προσμίξεις ελαιολάδων, καλά θα κάνει να το ξεχάσει» είπε ο κ. Σκορδάς.

Σχετικά με την πώληση ελαιολάδου σε συσκευασία μεγαλύτερη των 5 λίτρων για τους χώρους μαζικής εστίασης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι είναι θέμα που πράγματι το εξετάζει το υπουργείο, είναι θέμα που έχει τεθεί και από τους οργανωμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και από τις επιχειρήσεις συσκευασίας και εμπορίας ελαιολάδου, προσφέρει μια οικονομία κλίμακος η μεγαλύτερη συσκευασία, «είμαστε στην τελική φάση και κινούμαστε στην κατεύθυνση υιοθέτησης αυτής της πρότασης», δήλωσε ο κ. Σκορδάς.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση προσυσκευασμένου ελαιολάδου μη επαναγεμιζόμενων φιαλιδίων ατομικής συσκευασίας για τους χώρους μαζικής εστίασης, είπε ότι αυτό δεν απαγορεύεται, και σε πολλά εστιατόρια χρησιμοποιείται ήδη, κυρίως από όσους επενδύουν στην ποιότητα και στην εικόνα, και όποιος είναι υπέρ της τυποποίησης δεν μπορεί να διαφωνήσει με την πρακτική αυτή.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη χρήση σκόνης γάλακτος για την παρασκευή γιαούρτης και ρυζόγαλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.