Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Παράνομη η λειτουργία των Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων», λέει η ΕΛΜΕ.

Παράνομη και καταχρηστική χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τη λειτουργία των δύο Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων (ΣΕΚ) στο Ηράκλειο, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία των εργαστηρίων ειδικά του τμήματος υγείας και πρόνοιας, κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κοινότητα, οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό έχει δημιουργήσει ένα «κενό» στα εργαστηριακά μαθήματα, καθώς μπορεί ο εξοπλισμός να είναι σύγχρονος, ωστόσο ένα μικρό λάθος μπορεί να φέρει το μοιραίο.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Λάζαρος Μάρκου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για μία αντι-εκπαιδευτική συμπεριφορά του υπουργείου Παιδείας, οι επικεφαλής του οποίου έχουν αφήσει στην τύχη τους εκατοντάδες μαθητές.

«Αντί να καλύψει τα κενά το υπουργείο με καθηγητές που έχει θέσει σε διαθεσιμότητα επαναφέροντάς τους άμεσα στα σχολεία μαζί με τις ειδικότητες, επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας εκπαιδευτές ενηλίκων σε ΙΕΚ και μετά να τους αποσπάσει σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ», αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτές ενηλίκων δεν έχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

«Μέσω μιας απαράδεκτης τροπολογίας της τελευταίας στιγμής ορίζεται πως είναι δυνατόν να αποσπώνται εκπαιδευτές ενηλίκων των ΙΕΚ για να διδάξουν μαθητές των ΕΠΑΛ», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου.


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.