Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

«Η δημοσίευση των μη οικονομικών στοιχείων εμπεριέχει μόνο πλεονεκτήματα για μία εταιρεία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρουσιάστηκε το νέο πλαίσιο οδηγιών για τη συγγραφή Ενιαίων Απολογισμών.

Η δημοσίευση των μη οικονομικών στοιχείων εμπεριέχει μόνο πλεονεκτήματα για μία εταιρεία και η αναμενόμενη οδηγία δεν πρέπει να αποτελέσει μία ακόμα «στείρα» υποχρέωση αλλά το έναυσμα να επικοινωνούν συστηματικά οι εταιρείες το σύνολο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεών τους. Αυτό επισημάνθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση της Grant Thornton για την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα, του νέου πλαισίου οδηγιών «Integrated Reporting Framework» για τη συγγραφή Ενιαίων Απολογισμών (κοινωνικών απολογισμών και ετήσιων εταιρικών εκθέσεων).

Σε ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι ο προσκεκλημένος από τον διεθνή φορέα Integrated Reporting Council, ο Henning Dräger, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του νέου πλαισίου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως το Integrated Reporting Framework έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο περιεχόμενο και τον σκοπό των εταιρικών αναφορών. Στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί σχετικά με τις προκλήσεις που συνοδεύουν τη νέα αυτή διαδικασία από την Μαρία Αλεξίου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, η οποία κατά το 2013 ανέπτυξε και δημοσίευσε το πρώτο ελληνικό Integrated Report.

Στη συζήτηση συμμετείχε, με απ' ευθείας σύνδεση από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, Μάκης Τικφέσης, ενημερώνοντας το κοινό για τη μέχρι σήμερα πορεία των εργασιών της ΕΕ στο θέμα αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.