Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στη Λιθουανία ο τραυματισμένος ουκρανός ακτιβιστής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Βίλνιους για ιατρική περίθαλψη ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ.

Στη Λιθουανία βρίσκεται για να συνεχίσει την θεραπεία του ο ουκρανός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ, που έπεσε θύμα απαγωγής προ ημερών και βασανίστηκε βάναυσα από αγνώστους.

Στον τραυματισμένο ακτιβιστή δόθηκε άδεια να ταξιδέψει στο εξωτερικό για ιατρική περίθαλψη όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας μετά από πιέσεις που άσκησαν δυτικές κυβερνήσεις συγκλονισμένες από τις εικόνες του αιματοβαμμένου Μπουλάτοφ οι οποίες έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ο 35χρονος ακτιβιστής, πατέρας τριών παιδιών αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Κιέβου παρουσία του επικεφαλής της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο και ενός ακόμη ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης του Πέτρο Ποροσένκο. «Έχουμε σώσει μια ζωή σήμερα» δήλωσε ο Ποροσένκο στο Reuters. «Θα το κάνουμε για όλους όσους συλλαμβάνονται και κρατούνται» συμπλήρωσε.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο Μπουλάτοφ, έφτασε στο Βίλνιους της Λιθουανίας μέσω της πρωτεύουσας της Λετονίας, Ρίγα. Αμέσως με την άφιξή του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε δήλωση, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όλους τους ουκρανούς τραυματίες, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών της αντιπολίτευσης και των άλλων τραυματιών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Λιθουανίας Βιτένις Αντριουκάιτις το βράδυ της Κυριακής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.