Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δύο σχέδια για τα ειδικά μισθολόγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζεται η καταβολή των αναδρομικών σε βάθος δεκαετίας.

Δύο εναλλακτικά σχέδια για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» από τα ειδικά μισθολόγια εξετάζουν στο οικονομικό επιτελείο, αναμένοντας παράλληλα τις τελικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς εκτιμάται πως θα προκληθεί μια «μαύρη τρύπα» περίπου 1,1 δισ. ευρώ σε περίπτωση καθολικής δικαίωσης σε ανώτατο βαθμό των εν ενεργεία υπαλλήλων αλλά και των συνταξιούχων.

Στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν «φόρμουλα» με τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές παρενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το συνολικό ποσό που θα προσδιοριστεί από την κοινοποίηση των αποφάσεων για τους ενστόλους, σύμφωνα με το «Έθνος».

Οι σχεδιασμοί του υπουργείου επικεντρώνονται σε δύο πιθανές λύσεις:

-Επιστροφή των αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς υπαλλήλους, αρχιερείς σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον 10ετία, ώστε να επιμεριστεί σε πολλά χρόνια το δημοσιονομικό κόστος

-Αν τα ποσά είναι πολύ μεγάλα το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει σε μισθολογική ρύθμιση για τις επαγγελματικές ομάδες οι οποίες επωφελούνται από τις δικαστικές αποφάσεις.

Επίσης έχει προταθεί η επιβολή εισφοράς στις πολύ υψηλές συντάξεις, μέτρο που δεν έχει πολλούς υποστηρικτές καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την αποφυγή οριζόντιων μέτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.