Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νεκρός ο Φίλιπ Σέϊμουρ Χόφμαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη απώλεια για το Χόλιγουντ.

Ο βραβευμένος αμερικανός κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν βρέθηκε σήμερα νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είχε διακριθεί ιδίως για την ερμηνεία του στο ρόλο του Τρούμαν Καπότε για την οποία είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου το 2006 κι ήταν επίσης τρεις φορές υποψήφιος για το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου, ήταν 46 ετών.



Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του, αλλά όπως αναφέρει μία πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο διάσημος ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ποιος ήταν ο Φίλιπ Σέϊμουρ Χόφμαν

Ο Χόφμαν είχε κερδίσει Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στη βιογραφική ταινία «Καπότε», ενώ υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου.

Γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1967, ήταν μόλις 46 ετών, αλλά πρόλαβε να κάνει σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός με αξέχαστες ερμηνείες, ενώ ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία.

Σημαντικότερες ερμηνείες του –μεταξύ άλλων- εκείνες στο Άρωμα Γυναίκας, Τουΐστερ, Μπούγκι Νάιτς, Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι, Μανόλια, Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ, 25η Ώρα, Καπότε, Η αμφιβολία, Μάστερ.

Το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο με την ταινία Jack Goes Boating και το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία The Master σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία The Hunger Games: Catching Fire.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.