Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τα λάθη του μοτοσυκλετιστή τον χειμώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μοτοσυκλετιστές κάνουν λάθη. Κι αυτά τοα λάθη τους θέτουν σε μεγάλους κινδύνους, ειδικά τον χειμώνα που οι συνθήκες οδήγησης είναι δυσκολότερες.

Το κρύο, η βροχή, οι κακές καιρικές συνθήκες χρειάζονται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι προσωρινές λύσεις ή λύσεις ανάγκης. Και τα βασικά λάθη πολλών μοτοσικλετιστών μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: στον ελλιπή εξοπλισμό τους και στο γεγονός ότι οδηγούν όπως θα οδηγούσαν αν οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

Φροντίστε, λοιπόν, να αποφύγετε αυτά τα λάθη, ακολουθώντας κάποιες βασικές συμβουλές.

Οδήγηση στο κρύο χωρίς γάντια.

Όσο κι αν αντέχετε το κρύο στα χέρια σας, δεν μπορείτε να οδηγήσετε χωρίς γάντια το χειμώνα. Παγωμένα χέρια σημαίνουν μειωμένη ή μηδενική αίσθηση στη μανέτα του φρένου και του συμπλέκτη.

Προσαρμογή πλαστικής σακούλας στα πόδια, για να μην βραχούν.

Αποτελεί το άκρον άωτον του οικονομικού αδιάβροχου, αλλά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Η αίσθηση του φρένου μειώνεται και η αλλαγή ταχυτήτων θα γίνεται με δυσκολία. Αφήστε που θα γλιστράτε σε κάθε πάτημα του ποδιού στην άσφαλτο.

Ρυθμός οδήγησης ίδιος με αυτόν σε στεγνό δρόμο.

Ο καθένας μπορεί να ανοίξει το γκάζι, το μόνο που έχει να κάνει είναι να στρίψει τον δεξί του καρπό. Το θέμα είναι πως οι αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο αυξάνονται θεαματικά, ειδικά όταν έχετε παραπάνω χιλιόμετρα.

Σπασμωδική οδήγηση.

Ειδικά στο βρεγμένο, η ομαλή και ρυθμική οδήγηση είναι μονόδρομος, προκειμένου να προλάβετε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε απρόοπτο.

Ανοιχτή ζελατίνα κράνους, για να μην θολώνει.

Εκτός από τα δάκρυα που θα φέρει ο παγωμένος αέρας, θα έχετε να αντιμετωπίσετε και τις σταγόνες της βροχής.

Απρόσεχτες σφήνες ανάμεσα σε αυτοκίνητα.

Ακόμη κι αν αποτελεί κοινή σας πρακτική τον υπόλοιπο χρόνο, θα πρέπει να την αποφύγετε το χειμώνα. Και αυτό, γιατί είστε δύο φορές αόρατος, εξαιτίας των θολωμένων τζαμιών των αυτοκινήτων και της διαφοράς θερμοκρασίας.

Απουσία χειμερινού εξοπλισμού, λόγω οικονομικού.

Καλή και σεβαστή δικαιολογία, αλλά πλέον υπάρχουν ρούχα και αξεσουάρ για κάθε «βαλάντιο». Μην ξεχνάτε ότι η άνεσή σας επάνω στη μοτοσικλέτα είναι συνυφασμένη και με τις οδηγικές σας ικανότητες και την ασφάλειά σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.