Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που διοργάνωνε... πάρτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος υπαστυνόμου για κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν ακόμα 12 ιδιώτες για τα αδικήματα των υγειονομικών διατάξεων, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 27χρονος υπαστυνόμος ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Ο υπαστυνόμος πέραν της ιδιότητάς του ως αστυνομικός, ασκούσε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και πάρτι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αττικής, τις οποίες διαφήμιζε στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Επίσης, όπως προέκυψε, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (παραβάσεις των όρων λειτουργίας καταστήματος, εργασία ατόμων που στερούνταν άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε, από την ιδιότητά του ως αστυνομικός, σε βάρος των υπαιτίων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθη ο υπαστυνόμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που είχε διοργανώσει ο ίδιος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Από τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής η οποία σχετίζεται με την Πνευματική Ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων (στέρηση άδειας εργασίας αλλοδαπών, έλλειψη υγειονομικών πιστοποιητικών-βιβλιαρίων κ.λπ.)

Στο πλαίσιο αυτό, για τα παραπάνω αδικήματα και της νομοθεσίας για τα όπλα συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος (26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ο 26χρονος), καθώς επίσης εννέα άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα, συγκεκριμένα πέντε Έλληνες (33χρονος και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 19, 26, 28 και 46 ετών) και τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες (48, 24 και 29 ετών, υπήκοοι Αλβανίας και μία 22χρονη υπήκοος Βουλγαρίας), ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος (33χρονος Έλληνας) και δεν συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 27χρονου αστυνομικού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη ο πατέρας του γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο με δώδεκα φυσίγγια, με αθεώρητη άδεια οπλοφορίας, ως προσωπικό ασφαλείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.