Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αντιμετωπίστε τις κράμπες με σωστή διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα απαλλαγείτε από το μυϊκό πρόβλημα.

Υποφέρεις από κράμπες στα πόδια, που σου στερούν την άνετη προπόνηση, την ευχαρίστηση της αγαπημένης σου βόλτας ή σε ξυπνούν το βράδυ;

Με σύμμαχο συγκεκριμένα φαγητά, που απαλύνουν τον πόνο και συμβάλλουν σε ταχύτατη ανακούφιση από τις κράμπες, μπορείς να αθληθείς γεμάτος ενέργεια και χωρίς να ανησυχείς για μυϊκά προβλήματα.

Ποιες τροφές βοηθούν

Το μυστικό κρύβεται στο κάλιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά το σώμα να διασπά τους υδατάνθρακες και να «κτίζει» μυς.

Μια μερίδα φαγητού με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των κραμπών στα πόδια και να εμποδίσει την επανεμφάνισή τους. Μια χούφτα ξηρών καρπών, ένα ποτήρι χυμού ντομάτας ή εσπεριδοειδών, μια φέτα πεπόνι, ένα πορτοκάλι, ένα μήλο ή ένα ποτήρι γάλα μπορεί να είναι η λύση που ψάχνεις.

Μην ξεχνάς, ακόμη, να πίνεις αρκετή ποσότητα νερού ή άλλων υγρών. Η επαρκής λήψη υγρών βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος στους μύες και έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη αποβολή από τον οργανισμό των ουσιών που ευθύνονται για τις κράμπες.

Τροφές πλούσιες σε κάλιο

Η μπανάνα είναι ένα από τα φρούτα γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε κάλιο. Κάθε μία περιέχει γύρω στα 420mg.

Ο γευστικός κόκκινος χυμός του παντζαριού μπορεί και αυτός να βοηθήσει, αφού ένα ποτήρι περιέχει 655mg κάλιο και έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη από τους χυμούς των φρούτων.

Η γλυκοπατάτα είναι, επίσης, γνωστή ως μια πολύ καλή πηγή καλίου. Μια γλυκοπατάτα περιέχει 694mg κάλιο, δηλαδή περίπου το 15% της συνιστώμενης ποσότητας ανά ημέρα.

Γιαούρτι και σταφίδες μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου γευστικός συνδυασμός, αφού πρόκειται για τροφές με περιεκτικότητα σε κάλιο πάνω από 500mg. Με προσοχή, όμως, γιατί οι σταφίδες εκτός από καλή πηγή καλίου περιέχουν και σημαντικές ποσότητες ζάχαρης.

Τροφές που πρέπει να περιοριστούν

Εκτός από ουσίες που βοηθούν την προσπάθειά σου να απαλλαγείς από τις κράμπες, υπάρχουν και εκείνες οι οποίες συντελούν στη συχνότερη εμφάνισή τους. Κλασσικότερο παράδειγμα είναι η καφεΐνη. Συνήθως βρίσκεται στον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά και προκαλεί μια μορφή «ασφυξίας» στα αιμοφόρα αγγεία σου, μειώνοντας την κυκλοφορία αίματος στο μυϊκό σύστημα. Αντί αυτών των ροφημάτων, προτίμησε ντεκαφεϊνέ καφέ, τσάι από βότανα και νερό.

Συμβουλή για γρήγορη ανακούφιση

Αν δεν καταφέρεις να γλυτώσεις την κράμπα στα κάτω άκρα, δίπλωσε και έπειτα τέντωσε, με ταχύτητα, τα δάχτυλα των ποδιών μερικές φορές, μέχρι να απαλλαγείς - όσο πιο γρήγορα γίνεται - από τον πόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.