Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Αποκλεισμός ατόμων μειωμένης κινητικότητας και ατόμων με κινητική αναπηρία από τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.01.2014

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την αδιαφορία με την οποία η Πολιτεία αντιμετωπίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των όλων των ατόμων μειωμένης κινητικότητας: ηλικιωμένων, γονέων με παιδιά κ.λπ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ.

Η πρόσβασή των ατόμων με αναπηρία στους χώρους του ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ είναι αδύνατη, αφού έχει καταστεί καθημερινή πλέον σε όλους τους σταθμούς η απαράδεκτη αναγγελία με την οποία προειδοποιούνται οι επιβάτες μειωμένης κινητικότητας και τα άτομα με κινητική αναπηρία ότι οι ανελκυστήρες προς τις πλατφόρμες αποβίβασης και επιβίβασης είναι εκτός λειτουργίας. Εξαιτίας της βλάβης των ανελκυστήρων οι πολίτες καλούνται από τα μεγάφωνα να μεταβούν στον πλησιέστερο σταθμό, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν χρήση των συρμών για να φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, επιφέρει πλήγμα στην οικονομική ζωή της χώρας, αφού αποτρέπει τη χρήση των μέσω μαζικής μεταφοράς από τους εργαζομένους με μειωμένη κινητικότητα, στην κοινωνική ζωή της χώρας, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, σε κάθε έκφανση της ζωής. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, εμποδίζεται να κάνει χρήση του φθηνότερου μέσου μεταφοράς! Καταπατούνται βάναυσα τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού στην πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής χώρας - το υπουργείο Μεταφορών οφείλει να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση!

Η επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 96 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 135 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.