Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συνεργασία του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο Πεκίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University) συζήτησαν εκπρόσωποι των δύο πλευρών που συναντήθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΕ-ΜΠΕ, η κινεζική αντιπροσωπεία από το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κίνας, με το οποίο το Αριστοτέλειο έχει υπογράψει μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας από το 2008, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρύτανη, Γιάννη Παντή, τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Μιλτιάδη Παπανικολάου, και εκπροσώπους του τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Στη συνάντηση, εξάλλου, συμμετείχαν δύο Κινέζοι φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στον ΑΠΘ στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, πρόεδρος του κινεζικού πανεπιστημίου Γιάνγκ Ξουεγί ζήτησε την υποστήριξη του ΑΠΘ στη λειτουργία της έδρας Ελληνικών Σπουδών. Συγκεκριμένα, πρότεινε να ενισχυθεί η υποδοχή Κινέζων φοιτητών από το ΑΠΘ, για να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Επιπλέον, ζήτησε να σταλούν Έλληνες καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, προκειμένου να διδάξουν ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Η κινεζική αντιπροσωπεία εκδήλωσε επίσης ενδιαφέρον και για κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα.

Από πλευράς ΑΠΘ, εκφράστηκε η μεγάλη διάθεση να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, η οποία ανανεώθηκε το 2012 και ισχύει μέχρι το Νοέμβριο του 2015.

Εκ μέρους δε των Πρυτανικών Αρχών, ο κ. Παντής τόνισε τη σημασία που δίνει το ΑΠΘ στις συνεργασίες με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κίνας, επισημαίνοντας πως τις δύο χώρες συνδέει αμοιβαίος σεβασμός για τη μακραίωνη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.