Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Ακίνητα... αυτοκίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εφιάλτη στον δρόμο με τους… φόρους έχει εξελιχθεί πλέον για τους Έλληνες και η ιδιοκτησία αυτοκινήτου.Συνωστισμός επικρατεί και στις εφορίες της Πάτρας, από πολίτες που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο χθες κατατέθηκαν στην Γ΄ΔΟΥ 500 πινακίδες, ενώ περίπου 200 ήταν αυτές που κατατέθηκαν στην Α΄ΔΟΥ.

Συνολικά το τελευταίο διάστημα στις Εφορίες της Πάτρας έχουν κατατεθεί πάνω από 5.000 πινακίδες αυτοκινήτων.

Το Ι.Χ., μια από τις μεγάλες αγάπες των κατοίκων αυτής της χώρας, αποτέλεσε εύκολο στόχο στο πλαίσιο του φοροεισπρακτικού «σαφάρι» των τελευταίων ετών. Οι επιβαρύνσεις είναι τεράστιες και αφορούν τόσο την κατοχή, όσο και στην χρήση του αυτοκινήτου.

Τέλη, καύσιμα, διόδια, φόρος πολυτελείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα την τελευταία πενταετία της κρίσης. Το κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός μέσου οχήματος 1.600 κυβικών υπολογίζεται ότι το 2013 είναι αυξημένο κατά 42% σε σχέση με το αντίστοιχο το 2008.

Από την άλλη πλευρά, για έναν κάτοχο ΙΧ 2.000 κυβικών το κόστος φέτος είναι αυξημένο κατά 68% σε σχέση με μια πέντε χρόνια νωρίτερα. Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει τις μειώσεις των μισθών που έχουν υποστεί οι πολίτες στο διάστημα αυτό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.