Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προγραμματίζουν οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα τέλη Ιανουάριου- αρχές Φεβρουαρίου, τοποθετούν το νέο κύκλο κινητοποιήσεών τους οι αγρότες, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα πανελλαδική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αν και, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝ Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μορφή των κινητοποιήσεων αυτών, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο τα αγροτικά μηχανήματα να βρεθούν για μία ακόμη φορά στους δρόμους.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των μπλόκων του περασμένου Φεβρουαρίου, με σκοπό το συντονισμό δράσης, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Μπούτας, τα προβλήματα των αγροτών, αντί να επιλυθούν, όπως τους είχαν υποσχεθεί, οξύνθηκαν.

Στο επίκεντρο βρίσκονται το ζήτημα της υπερφορολόγησης, οι δίκες των αγορών για χρέη, τα "κόκκινα" δάνεια της πρώην ΑΤΕ και ο κίνδυνος να ξεκινήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών, το κόστος παραγωγής, αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν αγρότες από τα μπλόκα της Δράμας, των Σερρών, της Νάουσας, της Πέλλας, του Αμυνταίου, της Κοζάνης, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Κάστρου, της Λαμίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Θεσσαλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.