Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πετούσαν νοσοκομειακά απόβλητα στη Φυλή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθησαν δύο και αναζητούνται άλλοι τέσσερις, για "διάθεση" νοσοκομειακών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Φυλή δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίσθηκαν δύο απορριμματοφόρα φορτηγά οχήματα, ιδιοκτησίας Δήμων, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, να διαθέτουν στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α., νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ένα δημόσιο και από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών περιεκτών των παραπάνω νοσοκομείων, περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Με εντολή της εισαγγελέως περιβάλλοντος, τα παραπάνω απόβλητα μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλούς διαχείρισης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας συνέλαβαν τους οδηγούς των δύο φορτηγών, ενώ αναζητούνται τέσσερις ως υπεύθυνοι υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων των δύο νοσοκομείων.

Τα φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.