Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ζητήθηκαν 1.500 πιστώσεις από το υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχουν 6.500 ώρες κενές στα επαγγελματικά λύκεια.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου δήλωσε σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής μετά από σχετικά ερωτήματα του βουλευτή ΚΚΕ του κ. Λαμπρούλη ότι «οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ θεωρούνται ευτυχές γεγονός για να μπορούμε να έχουμε εργαζομένους στα σχολεία» ενώ ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι αναμένουν την έγκριση 1.500 πιστώσεων για αναπληρωτές.

Επίσης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα 6.500 ώρες κενές από το σύνολο των 205.800 που δημιουργήθηκαν λόγω των καταργούμενες ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ωστόσο ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη 1.102 προσλήψεις αποκλειστικά για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις οποίες καλύφθηκαν τα κενά σε πολλές εκ των ειδικοτήτων σε γυμνάσια και λύκεια.

Παρόλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε, όπως προειπώθηκε, άλλες 1.500 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για τις πιστώσεις αυτές αναμένεται η έγκριση από τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη φετινή χρονιά το Υπουργείο Παιδείας έχει μειώσει αρκετά το εκπαιδευτικό του δυναμικό καθώς ξεκίνησε το 2013-14 με 18.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς.

- 6000 από συνταξιοδοτήσεις
- 10.000 λιγότεροι από τους αναπληρωτές τακτικού προσανατολισμού
- 2.000 από τη διαθεσιμότητα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.