Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Στάσεις εργασίας κήρυξαν οι αρχαιολόγοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι αρχαιολόγοι την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις 12:00,έως την λήξη της βάρδιας τους, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκεντρώσεις και τις δύο ημέρες στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας στις 12.30 το πρωί, με πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ.

«Πρόσφατα, ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που υπάγεται στο ΥΔΜΗΔ και δεν είναι "Ανεξάρτητη Αρχή" ήρθαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με εντολή να ελέγξουν "τη διαδικασία υπαγωγής στο ΠΔ 164/2004" (ΠΔ Παυλόπουλου) όλων των συναδέλφων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) όλων των κλάδων για όλο το υπουργείο και τα νομικά πρόσωπα που αυτό εποπτεύει. Με πρόσχημα επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, αποφάσισε να γενικεύσει τον έλεγχο, να ελέγξει συνολικά τη διαδικασία, δηλ. όλους τους φακέλους των 2.700 περίπου συναδέλφων, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε ΙΔΑΧ με τη διαδικασία του ΠΔ 164/2004» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πολιτική απόφαση που επιχειρεί να θέσει σε μία ιδιότυπη "εργασιακή ομηρία" το 45% των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ» ενέργεια που «στοχοποιεί στο σύνολό τους ΙΔΑΧ εργαζόμενους και τελικά το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεται γενικευτικά ως "χώρος παρατυπιών" ενώ μπαίνει στο στόχαστρο το 45% των υπαλλήλων του».

Σημειώνεται πως στις στάσεις εργασίας συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.