Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

ΟΗΕ: Ακαθόριστο το ποιος έκανε χρήση χημικών στη Συρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώνει ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένως στη Συρία, αλλά δεν διευκρινίζει την πλευρά που φέρει την ευθύνη.

Χημικά όπλα είναι πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν σε πέντε από τις συνολικά επτά επιθέσεις που ερευνούν οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, όπου ο εμφύλιος εδώ και 2,5 και πλέον χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας» τόνισε ο Άκε Σέλστρομ επικεφαλής ερευνητής του ΟΗΕ στην τελική αναφορά του.

Η έκθεση σημειώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα αυτών των επιθέσεων ήταν, είτε στρατιώτες, είτε πολίτες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί με βεβαιότητα η άμεση σύνδεση μεταξύ της πλευράς που εξαπέλυε τις επιθέσεις με τα χημικά όπλα και των θυμάτων.

Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν «αποδεικτικά στοιχεία» ή «αξιόπιστες πληροφορίες» αποδεικνύουν τη χρήση χημικών σε πέντε περιοχές. Στην Γκχούτα κοντά στη Δαμασκό, στην Χαν αλ- Ασάλ κοντά στο Χαλέπι, στη Γιομπάρ, στην Σαραγκέμπ και την Ασχραφίεχ ΣαχνάγιαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.