Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κινητοποίηση για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας προετοιμάζουν τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού Ρεθύμνης για τις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως δηλώνουν οι διοικήσεις των σωματείων: «…Υπάρχει αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα προβλήματα της υγείας… ενώ η μεταρρύθμισή της δείχνει καθαρά ότι υπηρετούνται τα συμφέροντα της εμπορευματοποίησης της Υγείας και τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.

Τα μέλη των σωματείων συνταξιούχων στο Ρέθυμνο αντιδρούν στις όποιες αλλαγές του ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, αλλά και στις σχεδιαζόμενες επιβαρύνσεις, σχετικά με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις, καθώς και την επιβολή της επιβάρυνσης του ενός ευρώ σε κάθε συνταγή».

Καλούν δε την κυβέρνηση να μην μειώσει περαιτέρω τις επικουρικές συντάξεις, να επανεξετάσει τα «χαράτσια» σε κατοικίες και θέρμανση, να μην κοπούν συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες ανάπηρους, να μην ισχύσει η καταβολή των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, αλλά και να μην κλείσουν μονάδες νοσοκομειακές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.