Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σκότωνε για να τους «απαλλάξει» από τους πόνους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντί να τους περιθάλπει και να τους φροντίζει, η 30χρονη βοηθός νοσοκόμας σε γηροκομείο στο Σαμπερί της κεντρικής Γαλλίας δηλητηρίαζε τους ηλικιωμένους τρόφιμους.

Οι γαλλικές αρχές την κατηγορούν ότι σκότωσε με δηλητήριο έξι ηλικιωμένους και αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλους τρεις. Η γυναίκα, που εργαζόταν στο γηροκομείο από το 2012, χορήγησε ένα "κοκτέιλ ψυχοτρόπων ουσιών" στους εννέα ηλικιωμένους, ανέφερε η αντεισαγγελέας του Σαμπερί, Ντιτλέν Μποντουέν. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές η υγεία όλων των θυμάτων ήταν "καλή", γεγονός που σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν τους φόνους αυτούς ως μια υπόθεση ευθανασίας.

Η πρακτική αυτή είναι παράνομη στη Γαλλία αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλές περιπτώσεις όπου νοσοκόμες έκαναν ευθανασία στους ασθενείς που φρόντιζαν. Οι έξι φόνοι και οι τρεις απόπειρες σημειώθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων του Σεζαλέ, στο Ζακόμπ-Μπελκομπέτ, που είναι παράρτημα του Νοσοκομειακού Κέντρου του Σαμπερί.

Τα θύματα διένυαν την ένατη δεκαετία της ζωής τους και "η υγεία τους ήταν καλή αφού αντιμετώπιζαν μόνο προβλήματα της ηλικίας τους" και "δεν ήταν ετοιμοθάνατα", υπογράμμισε η Μποντουέν, προσθέτοντας ότι η ύποπτη παραδέχτηκε ότι τους χορήγησε ουσίες "για να ανακουφίσει τους πόνους τους" αλλά δεν είχε σκοπό να τους σκοτώσει.

Η 30χρονη, η οποία πρόσφατα φρόντισε και την ετοιμοθάνατη μητέρα της, έχει τεθεί υπό κράτηση. Οι πρώτες υποψίες σε βάρος της διατυπώθηκαν όταν μια 84χρονη έπεσε αιφνιδιαστικά σε κώμα, στις 27 Νοεμβρίου και πέθανε δύο ημέρες αργότερα. Οι τοξικολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι είχε δηλητηριαστεί με ψυχοτρόπες ουσίες και η διεύθυνση του νοσοκομείου του Σαμπερί ενημέρωσε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την υπόθεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.