Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Παρατείνεται η απόσυρση στα ΙΧ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε παράταση του μέτρου της απόσυρσης προχωρά η κυβέρνηση. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, «ορίζεται νέα προθεσμία, η 31η Δεκεμβρίου 2014 για τον τελωνισμό και την καταβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων των οχημάτων, στο πλαίσιο της ειδικής ρύθμισης της απόσυρσης για λόγους ενίσχυσης της αγοράς του αυτοκινήτου.

Επίσης, η προθεσμία αυτή θα ισχύει και για τα αυτοκίνητα οχήματα της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του ν.4002/2011 (ΦΕΚ 180/Α), τελωνισμένα, δηλαδή, οχήματα από επίσημους διανομείς ή εμπόρους αυτοκινήτων, για τα οποία είναι δυνατή η επιστροφή του τέλους ταξινόμησης, εφόσον ταξινομηθούν σε δικαιούχο αποσυρόμενου οχήματος».

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, «οι διατάξεις εφαρμόζονται μόνο για αυτοκί­νητα παλαιάς τεχνολογίας που θα αποσυρθούν μέχρι 20.12.2014, για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2000 και για τα οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους, εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομέ­νων προηγουμένων ετών».

Επίσης, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2015 ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, προκειμένου να επιστραφεί το τέλος ταξινόμησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.