Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Στα σκαριά το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης θα γίνει εντός του 2014.

Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας των ακινήτων που ανήκουν σε φορείς του δημόσιου τομέα δημιουργεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ) του υπουργείου Οικονομικών.

Στην παρούσα φάση γίνεται ποιοτική επεξεργασία των στοιχείων που έχουν σταλεί, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι απαιτούμενες εργασίες για την ψηφιοποίηση του συνόλου των πληροφοριών και την εισαγωγή τους σε μία βάση δεδομένων στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλες οι αρμόδιες για την δημόσια περιουσία υπηρεσίες.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης θα γίνει εντός του 2014 και η νέα βάση δεδομένων θα χρησιμοποιείται τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ώστε να αποφεύγονται καταπατήσεις ή να διευκρινίζονται συγκεκριμένες υποθέσεις που οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι αμφισβητήσιμοι.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται μέσα στο Δεκέμβριο η κατάθεση σχεδίου νόμου για την οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προβλέπει την αυτόματη χάραξη του αιγιαλού σε όλη την χώρα με την χρήση τεχνολογικών μέσων (φωτοερμηνεία), αντί της αποσπασματικής χάραξης που γινόταν μέχρι σήμερα (έχει οριοθετηθεί μόλις ποσοστό 8% της συνολικής ζώνης αιγιαλού), με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας του.

Ακόμη θα προβλέπει την απλοποίηση και σύντμηση των διαδικασιών παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού, αλλά και την ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα του αιγιαλού προς το σκοπό της οικονομικής αξιοποίησης και εκτέλεσης έργων.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις η Κυβέρνηση αναμένει πως θα επιλύσει χρόνια προβλήματα που εμπόδισαν την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.