Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο: Προϋποθέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερες από 700.000 οικογένειες, τους τελευταίους μήνες, έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι προϋποθέσεις ένταξης για τις ευπαθείς ομάδες, που διευρύνθηκαν τον Μάρτιο του 2013, έδωσε μια μικρή ανάσα.


Με το τιμολόγιο παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, σε μακροχρόνια άνεργους και οικογένειες με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε ένα από τα δύο προστατευόμενα μέλη και για κατανάλωση που δεν ξεπερνά τις 1.500 KWh.

Για άτομα με αναπηρία 67% και άνω και εισόδημα κάτω των 23.500 ευρώ, η κατανάλωση που κοστολογείται με μειωμένη τιμή δεν πρέπει να ξεπερνά τις 1.700 KWh, ενώ για τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, τις 2.000 KWh.

Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται ακόμα ηλικιωμένοι πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους, με την προϋπόθεση ότι δεν συνοικούν με νεαρότερα άτομα.
Πέρα από τις οικονομικότερες χρεώσεις, απαλλάσσει τους καταναλωτές αυτούς από τις χρεώσεις υπέρ τρίτων.

Για την ιστορία το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θεσμοθετήθηκε πριν από 3 χρόνια. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση καλώντας στο 210929800, είτε ηλεκτρονικά www.dei.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.